Konyhabútor építési ötletek

Milyen szempontok szerint választunk konyhabútort?

Ez a kérdés azért lehet fontos, mert sokan az idejük nagy részét a konyhában töltik. Ha megfelelő felszerelést választunk ebben a helységben is, az feldobja az egész lakás összképét és hangulatát, továbbá egy jól megtervezett konyhában az ember nem érzi feszélyezve magát. Egy jó konyhabútornak két feltételnek kell megfelelnie, mégpedig a praktikusságnak, és az ízlésességnek.

Az a konyha, mely ezeket a feltételeket megteremti, a jó kedv és nem a mérgelődés helyszíne lesz. Fontos, hogy egy ilyen nap, mint nap általunk igénybe vett helységben az eszközök és használati tárgyak a számunkra legalkalmasabb helyen legyenek elhelyezve. Ezzel is maximálisan kiszolgálva a szükségleteinket.

Praktikusság a konyhában.

Ezt az által érhetjük el, ha a berendezést a számunkra legmegfelelőbben helyezzük el, úgy, hogy azok megkönnyítsék, és kevésbé tegyék fáradtságossá a konyhában elvégzendő teendőket.
Hogyan érhető ez el? Többek között úgy, ha figyelembe vesszük saját testi adottságainkat, így is figyelve arra, hogy a helységben kényelmesen elférjünk. Orvosok által alátámasztott tény, hogy a konyhában végzett munka, nyomást gyakorol a háziasszonyok gerincoszlopára, melynek eredményeként az egyén hamarabb elfárad. Egy jól megválasztott konyhabútorral ilyen negatív hatásokat kerülhetünk el, ha pl.: a testmagasságunkhoz mérten alakítjuk ki a pultot, melyen dolgozunk.

Másik fontos szempont, a konyhabútor felületének szépsége és tartóssága.

A legújabb konyhabútorok burkolóanyagai ennek az elvárásnak is megfelelnek, mivel azok anyaga lehetővé teszi a felület könnyebb tisztítását. A fából készült darabok jóval ellenállóbbak lettek, mint elődeik. Az ilyen anyagból készült bútorok ráadásul természet közeli élményt nyújtanak illatukból, és látványukból kifolyólag.
Másik kedvelt alapanyag a fémes hatású, vagy ténylegesen fémből készített ajtólapok, melyek nem kerülik el a figyelmet. Ezen típusokon belül a matt vagy, a ragyogóan fényes nemesacél a legkeresettebb, de az első helyet még mindig az ezüstös alumínium foglalja el. Mostanság egy egészen új díszítési elem került be a fogyasztói piacra, mégpedig a fém ajtólapok színes lakkal való megfestése, mely rövid időn belül a vevők nagy kedvence lett.

Természetes hatású fények a konyhában.

Ha az ember munkát végez, elsődleges elvárás az, hogy azt jól megvilágított környezetben tegye, mert ellenkező esetben, egy világítás szegény helyen, szemünket nagy megerőltetésnek tennénk ki. Mivel a lakásnak ezen a részében általában több időt töltünk, és mivel ezt az időt munkával töltjük, fontos, hogy jól megvilágított legyen mind természetes, mind mesterséges fények által.

Legjobb, ha olyan konyhát alakítunk ki, mely nyugati fekvésű. Ha ez nem kivitelezhető, választhatunk mestersége világítási módok közül, hiszen egy jól megvilágított helységben jobban oda tudunk figyelni saját testi épségünk megóvására.

Bővebb információ: konyhabútor tervezési ötletek megtekintése, ami a http://www.xn--konyhabtor-tdb.eu/ webcímen érhető el.